Otvorenje vrtića DIN-DON Gradec

DIN-DON Gradec

Načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec istaknula je da je danas poseban dan za sve mještane općine. – Danas je dan kada 85 mališana prvi puta ulazi u ovako lijepe prostore vrtića. Poseban je dan i za roditelje vrtićanaca jer smo i njima omogućili standard života čovjeka u 21. stoljeću gdje će moći nesmetano raditi svoje poslove uz sigurnu brigu o njihovoj djeci u našem vrtiću. Davna misao, ideja i želja bila mi je da sa svojim suradnicima izgradim vrtić u našem mjestu i to s ciljem razvoja cijele općine i naše ruralne sredine iz koje ne želimo trend iseljavanja nego ostanak i doseljavanje mladih obitelji – rekla je načelnica. Također, zahvalila je županu Stjepanu Kožiću, svima koji su, na bilo koji način, sudjelovali u projektu izgradnje vrtića te svima okupljenima.

Župan Stjepan Kožić čestitao je na otvorenju novog, dugoočekivanog vrtića. – Sredstva su bila značajna, ali moramo zahvaliti svima onima koji su sudjelovali da dođe do ove realizacije. Ponajprije načelnici koja je činila niz koraka da bi se došlo do sredstava iz EU fondova, bez kojih ovakav veliki zahvat na području Općine Gradec, ne bi mogli realizirati. Siguran sam da će najsretniji biti mališani koji ovog časa možda toga i nisu svjesni, ali njihovi roditelji sigurno jesu. Želim naglasiti i to da nije u ingerenciji županije izgradnja vrtića, ali ono što smo mogli, pripomažemo. Za sve manje općine koje imaju vrtiće dajemo godišnje značajne potpore da bi lakše funkcionirale – istaknuo je župan Kožić.

Podsjetimo, izgradnja novog vrtića vrijednog 9,2 milijuna kuna sufinancirana je europskim sredstvima sa 7,4 milijuna kuna. Vrtić kapaciteta stotinjak djece raspoređenih u četiri vrtićke jedinice smješten je u centru Gradeca, pored zgrade Općine.

Okupljenima se kratko obratila i privremena ravnateljica vrtića Dunja Barušić. Zahvalila je općini na ovom izuzetnom projektu. – Zahvaljujem svim djelatnicima koji su na samom početku ustrojili vrtić kako bi djeca danas mogla u njega ući. Vrtić je opremljen najsuvremenijom opremom, što znači da je preduvjet za uspješan rad i razvoj svakog pojedinog djeteta – poručila je ravnateljica. (tekst i fotografije: Radio Vrbovec)

DIN-DON Gradec

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast