Kontinuirano razvijamo senzomotoričke teknike

DIN-DON Gradec

Kroz prošla dva tjedna bavili smo se likovnim i tjelesnim aktivnostima, poticali socijalne kompetencije, upoznavali se s vrtićkom okolinom i upoznali novu prijateljicu Emu. Dobro nam došla Ema! ????

U likovnim aktivnostima vodili smo se tematikom jeseni, pa tako najviše koristimo slikarsku tehniku temperu i kist i naravno, jesenske boje: smeđa, narančasta, crvena, žuta, zelena. Djeca ih vizualiziraju, rukama osjete konzistenciju tempere te spoznaju da ona ostavlja trag na svim površinama. Uz to ih reguliramo i upoznajemo s pravilom korištenja boje samo na papiru. Djeca usvajaju pravila pinceta hvat, kordiniraju oko i ruku, vizualiziraju krajnje linije koje daju oblik jabuke ili lista te usvajaju veličinu površine koju treba prekriti bojom. Uz svaku likovnu aktivnost djeci u pozadini puštamo tihu, mirnu i glazbu bez teksta kako bi ju slušali, umirili se i uz ritam koristili kist. ????????????????????

Kroz tjelesne aktivnosti razvijamo grubu motoriku, koristimo vlakić za puzanje, podizanje s poda, održavanje ravnoteže, spoznajemo dubinu, širinu i visinu. Most nam služi za kordinaciju, hodanje u stoju te putanje po istim, okretanje tijela, usmjeravanje ruku i nogu u pravilan položaj. Koristimo loptice, čvrsto ih hvatamo u dlan, nosimo ih do kutije i održavamo ravnotežu prilikom toga, većinom pokušavamo koristiti cijelo tijelo kako bi uočavali prepreke i prijatelje oko sebe.

Jedna od bitnih stvari je sredina koja nas okružuje, u vrtiću pod to podrazumijevamo sve djelatnice, sve skupine i djecu iz njih. Uvijek nastojimo stvoriti od vrtića jednu obiteljsku zajednicu u kojoj će djeca moći kružiti iz jedne u drugu skupinu i osjećat se svugdje sigurno, prihvaćeno i voljeno!

Jedan dan smo proveli u skupini Tigrići ????, radosno su nas prihvatili, međusobno se igrali, komunicirali, dijelili igračke, upoznali nove igračke, centre i okolinu. A time smo poticali socijalne vještine.

DIN-DON Gradec

Imate pitanja

Za sve nejasnoće, upite, pohvale i prijedloge budite slobodni kontaktirati nas.

Veličina fonta
A A A
Disleksija
Kontrast